Historie

Colijn Beton- en Waterbouw
ph_1955_02aVanaf 1949 heeft Colijn Beton- en Waterbouw met een aantal specialistische activiteiten een belangrijke bijdrage geleverd aan beton- en waterbouw en aan de funderingstechniek in ons land. In Nederland en daarbuiten zijn talrijke ambitieuze projecten gerealiseerd.De specifieke kennis en ervaring die is opgebouwd.

Op 2 augustus 1949 werd door de zwagers Peter Colijn en Hendrikus Ippel het eerste werk aangenomen. Het Aannemersbedrijf Colijn & Ippel te Nieuwendijk is een feit.

peer colijnIn 1972, het bedrijf is inmiddels in handen van de tweede generatie, gaat Colijn zelfstandig verder. Colijn Aannemersbedrijf B.V. en Colijn Heiwerken B.V. worden voortgezet onder leiding van de heren Hans Colijn en Dick van Vugt.

Opdrachten worden steeds meer op basis van “Design & Construct” en “Engineer, Construct en Maintain” uitgevoerd voor opdrachtgevers waaronder het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, N.V. Koninklijke Shell, Provinciale Waterstaten, ProRail en voor diverse gemeenten, ingenieursbureaus en private ondernemers zoals het Gemeentelijk Havenbedrijf  Rotterdam en B.V. Zeehavenbedrijf Dordrecht.

Ondanks alle veranderingen kan worden gesteld dat de aanpak van Colijn niet wezenlijk is veranderd. Nog steeds is die gericht op de wensen en belangen van de klanten, maar ook op het welzijn en de toekomstperspectieven van het bedrijf en het eigen personeel. In 2000 is de Colijn Bedrijvengroep overgenomen door Strukton Betonbouw te Utrecht, dat intussen aangeduid wordt als Strukton Civiel.  Door deze overname kunnen de Colijnbedrijven voldoen aan een steeds groter wordende vraag naar specifieke projecten. Eind 2010 neemt Oranjewoud N.V.de  Strukton Groep over.

ph_HakConsGiessen01Op 1 januari 2010 is het bedrijf Molhoek Aannemingsbedrijf BV toegevoegd aan de Colijn bedrijvengroep als een uitbreiding van de GWW-werken op onze werkzaamheden.

Per 1 januari 2016 is Colijn verhuisd naar de Rat Verleghstraat 120 in Breda en gaat verder onder de naam Colijn Beton- en Waterbouw B.V.

Op 1 januari 2019 verandert Colijn Beton- en Waterbouw van naam, net als drie andere regiobedrijven binnen Strukton Civiel. Voor u verandert er verder niets. Dezelfde vertrouwde gezichten, maar dan met een nieuwe naam en nieuwe kleuren. De regionale structuur behouden we. Dat vinden wij belangrijk. Waarom deze verandering van grote waarde is? Lees meer op www.samenstruktonciviel.nl

Alle bedrijven van de Colijn Bedrijvengroep zijn gecertificeerd volgens ISO–9001:2008, ISO 14001:2004 en, VCA-P (incl. het addendum Railinfra).